(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2024)
Transplantatsiya jigar kasalliklarining so’nggi bosqichlarini davolashning yagona radikal usuli hisoblanadi. Jigar transplantatsiyasi natijalarini yaxshilash to’g’ridan-to’g’ri qabul qiluvchilarni tayyorlashga, donorlarni sinchkovlik bilan tanlashga, operatsiyadan keyingi davrda jarrohlik texnikasi va reabilitatsiya usullariga bog’liq. Transplantatsiyadan keyin qabul qiluvchilarning omon qolishida erishilgan ijobiy natijalarga qaramay, asoratlar darajasi hali ham yuqori bo’lib, bu borada qo’shimcha tadqiqotlar talab etiladi.