(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2024)
Bolalar jarrohligi endoxirurgik diagnostika va davolash usullarini jadal rivojlantirish va jarroh amaliyotiga joriy etish bilan tavsiflanadi. Endoskopik usul barcha miniinvaziv aralashuvlarning eng keng tarqalganidir. Operatsion texnikani takomillashtirish bilan turli yoshdagi bolalarda qorin patologiyasini davolashda miniinvaziv usullardan foydalanish imkoniyatlari ochiladi.