(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2024)
Respublikamizda exinokokk invaziyasining tabiiy o‘choqlari keng tarqalganligi sababli a’zolarning ko‘p va kombinatsiyalangan shikastlanishi bilan kasallanish chastotasi 19-26% ni tashkil qiladi. Bola organizmida exinokokkoz keng tarqalgan o’sishga ega va nisbatan qisqa vaqt ichida katta va gigant o’lchamlarga yetib borishi mumkin, asoratlari bilan ularning chastotasi 26 dan 52% gacha. Ekinokokkoz bo’yicha katta miqdordagi tadqiqotlarga qaramay ayniqsa, bolalarda shikastlanishning ko’p va kombinatsiyalangan shakllarining jarrohlik davolash taktikasi dolzarb masala bo’lib qolmoqda.