(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2024)
Safro tizimining kistik transformatsiyalari patologiyaning kam uchraydigan turlariga kiradi. Safro yo’llarining malformatsiyasining tashqi va intrahepatik variantlari mavjud. Ushbu turdagi malformatsiyalarning paydo bo’lishining turli xil nazariyalari mavjudligiga qaramay, ularning hech biri patologiyaning paydo bo’lishining barcha jihatlarini aks ettirmaydi. Shuning uchun bolalarda safro yo’llarining kist transformatsiyasini tashxislash va davolash bolalar jarrohlaridan alohida e’tibor talab qiladi.