(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Mazkur tezisda bola organizmida chuqur joylashgan talamus o‘simtasini olib tashlash bo‘yicha klinik holat ko‘rib chiqilgan. Zamonaviy neyrojarrohlik yondashuvlari rivojlanayotganiga qaramay, talamus o‘simtalari hayot uchun muhim tuzilmalarga yaqinligi sababli jarrohlik aralashuvi uchun eng murakkab ob’yektlardan biri bo‘lib qolmoqda. Mualliflar miya anatomik va funksional tuzilmalarini saqlab qolish hamda bemorning hayot sifatini yaxshilash maqsadida mikrojarrohlik kirish yo‘lini optimallashtirish imkoniyatini namoyish etdilar.