(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Membranoproliferativ glomerulonefrit (MPGN) ko‘pincha gepatit S virus infektsiyasi va trombo hosil bo‘lish xavfi ortishi bilan bog‘liq bo‘ladi. Biroq, virus agenti ishtirokisiz trombotik mikroangiopatiya (TMA) belgilariga ega bo‘lgan kam uchraydigan MPGN holatlari ham uchraydi. Ta’riflangan klinik vaziyat bunday noodatiy patologiya kombinatsiyasini o‘smirda aks ettiradi va diagnostika hamda davolashda maxsus yondashuvni talab qiladi.