(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Bosh miyaning o‘smalarini davolashda jarrohlik aralashuvi hali ham asosiy usul bo‘lib qolmoqda. Biroq xavfsiz rezeksiya funksional ahamiyatga ega bo‘lgan tuzilmalarni aniq xaritalashni talab qiladi. Diffuzion-tenzor vizualizatsiyasi (DTI) va MR-traktografiya operatsiyadan oldingi rejalashtirishda istiqbolli noinvaziv usullar bo‘lib, ular o‘sma bilan bog‘liq holda oq modda tolalarining joylashuvini baholash imkonini beradi. Bu, ayniqsa, bolalar amaliyotida dolzarb bo‘lib, neyrokognitiv funksiyalarni saqlab qolish nihoyatda muhimdir.