(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Siydik pufagi ekstrofiyasi (SPE) — bu siydik-tanovul tizimi, tayanch-harakat apparati va qorin devorini zararlovchi kam uchraydigan va og‘ir tug‘ma anomaliya hisoblanadi. Lobk suyaklarining birikmasi nuqsoni va tos suyaklarining ajralishi anatomik tuzilmalarni tiklashni qiyinlashtirib, relapslar va asoratlar xavfini oshiradi. Shu sababli diastazni yopishni yengillashtirish uchun tos osteotomiyasi usulini tanlash muhim klinik ahamiyatga ega.