(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Yurak-qon tomir jarrohlik amaliyotlaridan so‘ng bolalarning operatsiyadan keyingi holati markaziy gemodinamikani yuqori aniqlikda monitoring qilishni talab etadi, bu esa gipoperfuziya va yurak yetishmovchiligini erta aniqlash imkonini beradi. Invaziv va noinvaziv usullar (EkoKG, biokimyoviy monitoring)dan foydalanish intensiv terapiya sharoitida qon aylanish holatini kompleks baholash imkonini beradi.