BOLALARDA ICHAK AYLANISHINING ANORMALLIKLARI UCHUN OPERATSIYADAN KEYINGI ASORATLAR (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2024)
Tug'ma ichak tutilishining sabablaridan biri bu o'rta ichakning aylanishi va fiksatsiyasining buzilishi – ichakning malrotatsiyasi (MK). Mutaxassislarning bir ovozdan fikriga ko'ra, MK bilan, hayot uchun xavfli asoratlarni hisobga olgan holda, tashxis qo'yish uchun shoshilinch yoki rejalashtirilgan jarrohlik davolash ko'rsatiladi. ICDNI jarrohlik davolashda erishilgan yutuqlarga qaramay, intraoperativ va operatsiyadan keyingi davrlarda yuzaga keladigan asoratlar uning natijalarini sezilarli darajada yomonlashtiradi.