BOLALARDAGI XOLEDOX KISTALARI UCHUN LAPAROSKOPIK OPERATSIYALAR (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2024)
Tashqi o't yo'llarining kistik kengayishi kamdan-kam uchraydigan anomaliya bo'lib, hozirgacha yaxshi tushunilmagan. Zamonaviy adabiyotda ular ko'pincha "xoledox kistasi" (KX) deb nomlanadi. KXni davolash faqat jarrohlik hisoblanadi. Mualliflar orasida KXni jarrohlik davolash usullari to'g'risida kelishuv mavjud emas.