FALLOT TETRALOGIYASINI JARROHLIK DAVOLASHDA YURAK ETISHMOVCHILIGI UCHUN INTRAOPERATIV TRANSESOFAGIAL EKOKARDIYOGRAFIYA (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
2 fon: Fallot tetralogiyasi (TOF) kabi tug'ma yurak nuqsonlari ko'pincha radikal jarrohlik tuzatishni talab qiladi. Intraoperativ monitoring sifati jarrohlik muvaffaqiyati uchun juda muhimdir. Transesofagial ekokardiyografiya (TEE) yurakni Real vaqtda baholash va natijalarga ta'sir qilishi mumkin bo'lgan qoldiq lezyonlarni aniqlash uchun samarali vositadir.
Keywords: Fallot tetralogiyasi; tug'ma yurak nuqsoni; intraoperativ monitoring; transesofagial ekokardiyografiya; qoldiq nuqson; yurak jarrohligi