REFRAKTOR B-HUJAYRALI LIMFOMADA INQILOBIY CAR-T TERAPIYASI: MIOT INTERNATIONAL (CHENNAI, HINDISTON) KLINIK HOLAT TAHLILI (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
CAR-T hujayra terapiyasi qaytalanayotgan va davo ta’sir qilmaydigan B-hujayrali no-Hodgkin limfomasi (R/R B-NHL) uchun yangi davolash usuli sifatida paydo bo‘lib, davolash imkoniyatlari cheklangan bemorlarda yashash davomiyligini sezilarli darajada oshirish imkonini bermoqda. Ushbu klinik holatda MIOT International (Chennai, Hindiston) shifoxonasida anti-CD19 CAR-T hujayra terapiyasi (NEXCAR19) bilan davolangan, boshlang‘ich ximioterapiyaga refraktor diffuz katta B-hujayrali limfomaga (DLBCL) chalingan 60 yoshli erkak bemorning sog‘ayish yo‘li yoritib beriladi.
Keywords: CAR-T terapiya; qaytalanayotgan va davo ta’sir qilmaydigan B-hujayrali limfoma; immunoterapiya; NEXCAR19; MIOT International