1 YOSHGACHA BO’LGAN BOLALARDA SIYDIK-TOSH KASALLIGINI ENDOUROLOGIK YO‘L BILAN DAVOLASH (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
1 yoshga to‘lmagan bemorlarda siydik-tosh kasalligini endourologik yo‘l bilan davolash anatomik va fiziologik omillar sababli o‘ziga xos qiyinchiliklarni keltirib chiqaradi. Ushbu tadqiqot bu yosh guruhidagi turli jarrohlik usullarining natijalarini baholashga qaratilgan.
Keywords: siydik-tosh kasalligi; endourologiya; PCNL; URS; yosh bolalar; nefrolitotripsiya